Flyttfirma Stockholm

Vi förenklar er vardag

Bästa tipsen inför flytten

Att flytta är ett stort projekt, som kräver en hel del planering. Oavsett om du anlitar en flyttfirma i Stockholm eller ordnar flytten själv med hjälp av släkt och vänner så är det mycket viktigt att vara väl förberedd. En illa planerad flytt kan förvandlas till en riktig mardröm…

Vi har stor erfarnhet av alla typer av flyttar och har sett alla misstag som går att göra. Så vi tänkte dela med oss av några enkla tips för att få allt ska flyta så smidigt som möjligt när du byter boende.

I denna artikel kommer vi främst att fokusera på packningen i ditt gamla boende. En genomtänkt och välplanerad packning kommer att underlätta flytten en hel del.

Tips inför flytten:

  • Kasta/ge bort/sälj så mycket som möjligt. Man samlar på sig väldigt mycket saker och det gäller att vara osentimental när man flyttar.
  • Införskaffa tillräckligt med flyttkartonger. Det är väldigt frustrerande om kartongerna tar slut redan innan man börjat tömma bokhyllan.
  • Se till att du har bra flyttkartonger. Köp/hyr från en flyttfirma. Undvik banankartonger och liknade, främst av hygieniska skäl.
  • Sätt igång med packandet i god tid. Saker du inte har akut behov av kan packas ner tidigt. Det kommer att göra arbetet på flyttdagen (och dagarna innan) betydligt enklare.
  • Packa rätt. Det gör inget om kartongerna är välfyllda, men de får inte vara för tunga. Lägg tunga saker, som böcker, längst ner och lägg lättare saker (kuddar, täcken, filtar) ovanpå.
  • Var noggrann med dina ömtåliga saker. Märk lådorna med ömtåligt innehåll TYDLIGT. Annars kan man få en obehaglig överraskning när man packar upp.
  • Färgkoda kartongerna. Lite överkurs kanske, men ett smart knep om man har väldigt mycket saker som ska flyttas till ett stort hus med många olika rum.

 Vi återkommer inom kort i bloggen med fler tips inför flytten. 

15 Apr 2014