Flyttfirma Stockholm

Vi förenklar er vardag

Så packar du för en bra flyttdag

När du tar hjälp av en flyttfirma är det mycket du själv kan förbereda så att flyttdagen går så smidigt som möjligt. Tid är som bekant pengar. Många flyttfirmor har tips på hur du ska packa och förbereda innan flyttdagen. Här under finns en lathund du kan följa. En sammanställning av flyttföretagares tips:

Börja i god tid. Beräkna hur lång tid det tar att flytta. Räkna med att det ofta tar längre tid än du tror. Plussa på ett par extra dagar i fall du skulle bli sjuk eller få förhinder. På så sätt slipper du stress.

Stora möbler monteras isär. Dubbelsängar, stora garderober och våningssängar som inte går att flytta ut genom dörren som de är, behöver monteras isär innan flyttdagen. Flera flyttfirmor har möjlighet att göra det jobbet men det måste du ha bokat/förvarnat om innan. Räkna inte med att montering ingår i vanlig flytthjälp.

Vitvaror som tvättmaskin, diskmaskin och liknande ska vara urkopplade både för el och vatten av fackman innan flytten.

Elprylar som tv, datorer, skrivare och annat ska också vara urkopplat och nerpackat med rikligt emballage så att de inte skadas i flytten. Skriv gärna “OBS! Platt-tv” på paketet så förstår flyttpersonalen att de ska handskas extra varsamt med just det paketet.

Saker av tyg som gardiner, kläder, täcken och kuddar kan lika gärna packas i plastsäckar. Använd gärna genomskinliga säckar så syns innehållet både för dig och flyttfirmas personal.

Böcker, skivor och pärmar är tunga i kartongerna. Packa inte en hel kartong full med böcker, lämna en tredjedel av kartongens rymd. Den sista tredjedelen kan innehålla något lätt som soffkuddar som både har lätt vikt och dämpar bra mot eventuella stötar.

Porslin och glas är också tungt och förstås ömtåligt. Snåla inte med packmaterial runt omkring! Tallrikar kan packas ihop till uppemot halvdussinet tillsammans, ställ gärna på högkant i flyttkartongen och fyll sedan på med lättare porslin runt om.

Möbler som sitter fast som till exempel hyllor på väggarna måste du själv ha skruvat loss innan flyttdagen.

Maskiner
som gräsklippare eller moped, töm ur bensin och olja innan flyttfirman kommer.

Värdesaker som dina finaste smycken, mormors dyra klocka och guldljusstakar. Packa och ta med dig värdesakerna själv i egen bil.

Mat och blommor. Få flyttfirmor kan ta ansvar för krukväxter. Särskilt inte vintertid, då fryser de lätt i ett flyttbil. Ta med dem i egen bil, precis som maten från kylskåpet. Den mår inte bra i flyttbil.

12 May 2016